top of page
Logo på glass fasade.jpg

Hei! Jeg er en kreativ grafisk designstudent som holder til i Oslo. Jeg brenner for branding, visuell identitet, illustrasjon, redaksjonell design og webdesign.

Château
Visuell identitet og redaksjonelt design
2023

Oppgaven gikk ut på å utforske et selvvalgt, faglig tema gjennom en designprosess. Det var opp til oss å velge hva vi ønsket å jobbe med. Jeg valgte å jobbe med både visuell identitet og redaksjonelt design. Resultatet er en ferdig designløsning som besvarer problemstillingen min:

 
Hvordan kan jeg skape en visuell identitet for et nytt high-end eiendomsmeglerfirma som gir en eksklusiv følelse av Oslo og det unike ved eiendommene som tilbys, samtidig som den er moderne og appellerer til en yngre målgruppe? 

Det nye high-end eiendomsmeglerfirmaet, Château, vil tilby eksklusive og luksuriøse eiendommer til en kundegruppe som verdsetter kvalitet og eksklusive opplevelser. Det vil være et bredt utvalg av flotte eiendommer, alt fra historiske villaer til penthouse-leiligheter og fra sjøhytter til strandeiendommer.
Navnet «Château» stammer fra fransk og betyr «slott» eller «herregård», og refererer til en stor og imponerende bolig med historisk eller kulturell betydning, og brukes også ofte til å beskrive en luksuriøs bolig. 
 
Primærmålgruppen er unge i alderen 20-30 år som tilhører high-end klassen. Målet er å bli det mest innovative og ledende high-end eiendomsmeglerfirmaet i Oslo med en unik og minneverdig kundeopplevelse. 
Prospektet skiller seg ut fra konkurrenter ved at det blant annet består av mye farger, en håndtegnet signatur fra megleren og fokus på detaljene ved boligen, ettersom innsikten har vist at målgruppen verdsetter kvalitet og detaljer. I tillegg har jeg tegnet en egen plantegning for å la det bli en del av designet, noe som er ulikt fra en del av de eksisterende konkurrentene. Jeg har fokusert mye på å lage et flott og nytt prospekt ettersom målgruppen verdsetter trykksaker og setter pris på et prospekt som er lekkert og originalt. Alle konkurrentene har prospekter, og det sier noe om hvor de legger seg, og det er derfor noe meglerhuset ønsker å satse ekstra på. Man skal kunne ta med seg prospektet hjem og ha det fremme på stuebordet. 
Bakgrunnen for fargevalg er blant annet at fargen oransje symboliserer overveldende luksus, lilla representerer stolthet, storhet og rettferdighet, mens grønn er livets, vårens og ungdommens farge og den representerer håp og glede. De sterke fargene er også inspirert av coffee table books og luksuriøse handleposer. 
Visittkort_bakside.jpg
Visittkort forside.jpg
Bugunder og oransje.jpg
Prospekt på bord.jpg
Skjermbilde 2023-08-30 kl. 23.13.23.png
Instagram-Post-Flat-Mockup-kopi-16.jpg
Chateau med adresse på to linjer.jpg
ny idkort.jpg
Skjermbilde 2023-08-30 kl. 23.02.14.png
lilla_burgunder_edited.jpg
bottom of page