top of page
Froside_mørkblå.jpg

Hei! Jeg er en kreativ grafisk designstudent som holder til i Oslo. Jeg brenner for branding, visuell identitet, illustrasjon, redaksjonell design og webdesign.

Karl Johan
Historiefortellende design
2022
I denne eksamensoppgaven var hovedmålet å utvikle historiefortelling gjennom visuell forskning. Jeg måtte finne ut av hvordan jeg kunne beskrive og fortelle historien til et spesifikt sted, Karl Johans gate, gjennom bruk av visuell fortelling. 

Jeg valgte derfor å beskrive Karl Johans gate ved å starte ved slottet, og deretter bevege meg nedover mot Jernbanetorget for å vise forskjellene man møter på. Alle illustrasjonene er håndtegnet.

Prosjektet startet med å utforske Karl Johans gate i Oslo, og se hva som befinner seg der av blant annet mennesker, statuer, bygninger og butikker. Det ble tatt fotografier av alt jeg så fra Jernbanetorget og opp til slottet. Etter en stund begynte jeg å tegne for hånd med utgangspunkt i bildene jeg hadde av kjente objekter, områder eller mennesker fra gaten på en karakteristisk måte.

Jeg ønsket å fortelle om Karl Johans gate i kronologisk rekkefølge fra slottet og nedover for å vise hvor fint og flott det er på toppen, og hvordan dette endres når man kommer nærmere Oslo S. I tillegg ville jeg vise en kombinasjon av både menneskene og stedet jeg tok for meg, som for eksempel Nationaltheatret og noen av deres skuespillerne, men også mer ukjente ting som å vise arktitekten som tegnet den flotte Narvesen-kiosken. Jeg scannet inn de håndtegnede skissene og brukte tid på å lage en god historiefortelling av området. 


Dette heftet vant bronsje i Gullkalven 2022 i kategorien illustrasjon.
innhold_blå.jpg
Kong Harald.jpg
slottet.jpg
dronning maud.jpg
garden.jpg
nationaltheatret.jpg
musikkpavlijonen.jpg
universitetet.jpg
hard rock.jpg
ibsen.jpg
grand hotel.jpg
kiosken.jpg
fler kisosker.jpg
stortinget.jpg
løve.jpg
janka.jpg
tigger.jpg
narkoman.jpg
siste sidenee.jpg
bka.jpg
bottom of page